Home   Akcije   MORE LJUBAVI 2022

MORE LJUBAVI 2022

 

HUMANITARNA AKCIJA “MORE LJUBAVI”

more_ljubavi_2_kfjji4

 

SVRHA AKCIJE: Ublažavanje i sprječavanje mogućih uzroka socijalne isključivosti – omogućavanje dolaska djece na more u Istru

 

Humanitarna akcija “MORE LJUBAVI” pokrenuta je 2019. godine na inicijativu privatnog iznajmljivača apartmana koji je namijenio smještaj svog objekta dati u korist djece iz socijalno ugrožene obitelji.

Potaknuti takvom ponudom javno smo zatražili ponude iznajmljivača apartmana i ostalih objekata za prihvat djece i roditelja, bez naknade.

 

Istog smo ljeta uz pomoć 18 iznajmljivača doveli 100 osoba od čega je 52 bilo djece. Djeca su provela nezaboravne dane u gradovima južne Istre, a istima smo osim samog ljetovanja omogućili i sudjelovanje u mnogobrojnim društvenim aktivnostima kao i odlazak na razne izlete diljem Istre.

 

Temeljem provedenog, Humanitarna udruga “NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH” u 2022. godini pokreće humanitarnu akciju “MORE LJUBAVI” koja će se organizirati i sprovesti u periodu 15.03.-13.06. kada ćemo prikupljati financijska sredstva za pružanje mogućnosti dolaska, provedbe i odlaska djece, te u periodu od 15.06.-15.09. kada slijedi provedbeni dio odnosno dolazak djece na more u Istru.

 

Osim samog smještaja, kojega daje privatni iznajmljivač, Udruga snosi troškove prijevoza za sve korisnike koji će biti obuhvaćeni akcijom, troškove trajnih i ostalih namirnica, te sve ostale troškove predviđene istom.

 

Svaka će obitelj, odnosno jedan od roditelja ili staratelja potpisati Ugovor o suradnji s Udrugom u kojemu će biti navedene obveze i odgovornosti jedne i druge strane kao i Izjava o uzimanju i korištenju njihovih podataka kao i odgovornosti za maloljetne osobe koji su članovi te obitelji.

 

Također, sa svakim se iznajmljivačem potpisuje Ugovor o suradnji gdje će se navesti obveze i odgovornosti jedne i druge strane te datumi i lokacija smještaja koji će iznajmitelj ponuditi za prihvat djece.

 

Djeca su članovi socijalno ugroženih obitelji ili djeca s posebnim potrebama koje smo obilazili putem naših aktivnosti tijekom godina ili su korisnici Udruga, Domova za djecu ili trećih pravnih osoba s kojima surađujemo za njihovu dobrobit kao i za potrebe akcije “MORE LJUBAVI”.

 

Akcija je prijavljena nadležnom odjelu u Istarskoj županiji, za istu je izdano Rješenje za provedbu s navedenim posebnim brojem računa za uplatu donacija sukladno Zakonu o humanitarnim akcijama. Broj računa HR8924850031500008723 otvoren u Croatia banka d.d.

 

Osim financijskih donacija, pomoći se može i davanjem objekta (stan, kuća, apartman) u najam bez naknade na 7 dana u periodu od 15.06.-15.09., a za prijavu  je potrebno poslati slijedeće podatke:

-Ime i prezime te kontakt vlasnika

-period koji se daje za prihvat djece (7 dana od 15.06.-15.09.)

-Broj osoba koji može noćiti u objektu

-adresa objekta

 

Prijaviti se možete u grupi i stranici na društvenoj mreži Facebook, putem e-pošte nassan.njihovosmijeh@gmail.com ili na broj 099-308-37-50

 

Akcija ima višestruku dobit, od samih korisnika od kojih će neki po prvi puta zaplivati, preko volontera kojima će ovo biti odlično iskustvo za buduće volontiranje kroz druženje s djecom, do same zajednice koja će promocijom prirodnih ljepota kao i dobrim djelima mnogih fizičkih osoba pridonijeti ljepšoj slici naše županije.

 

Zahvaljujemo se Caffe baru Barbados na prijemu i mogućnosti održavanja današnje pressice, Ivani Vinko, vlasnici „MA DA“ obrta za multimedije i dizajn, za vizualni izgled akcije, te gostima akcije Elli Dvornik na promociji akcije kao i Petru Kerekešu iz Udruge UFO na suradnji u vidu kampa za djecu.

 

NADOPUNA: 31.05.2022. godine, zbog maksimalno iskorištene dostupnosti ponuđenih objekata i financijske situacije, daljnje prijave za ljetovanje djece ne primamo, odnosno možete poslati upit, pa Vas stavimo na listu za sljedeću godinu ili ovu ako se u međuvremenu ukaže mogućnost. HVALA !!!