Home   Akcije   SNIVAMO I VIKENDIMA

SNIVAMO I VIKENDIMA

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zaraza aktivizmom proširila se i ovog vikenda koji nam je za petama. Tako smo u subotu u jutarnjim satima posjetili Dom za starije i nemoćne ”VITA SANA” u Ližnjanu gdje smo proveli dva sata u druženju s njihovim korisnicima. Upijali smo doživljaje iz njihovih djetinjstva a pale su i poneke suze, no naravno najviše je bilo osmijeha. Nakon što smo se svi zajedno opustili, poneki su volonteri individualno ulazili u konverzaciju s korisnicima i time su se počela rađati neka nova prijateljstva.
Mi se naravno moramo zahvaliti upraviteljici Doma, gospođi Verici Jovanović, čija je uloga dobrog domaćina potvrđena i kroz riječi mnogih korisnika ali i u gostoljubivom odonsu prema nama volonterima.
Također, zahvaljujemo se i djelatnicima koji su se potrudili da ne budemo gladni i žedni kao i samim korisnicima koji su nam dopustili da kao potpuni neznanci ”uđemo” u njihov svijet i topli dom.
Pri odlasku obećali smo da ćemo se vratiti i to obećanje kanimo održati.

Nedjelja je bila posvećena puno mlađem naraštaju pa smo tako organizirali prvu u nizu radionicu u 2015. godini na temu Valentinova. Radionici su prisustvovali najmlađi štićenici udruge koji su i ovoga puta pokazali svoju nadarenos u likovno-stvaralačkoj radionici te su u 2 sata vremena napravili mnogo čestitiki i razglednica na temu ljubavi i Valentinova. Njihovi će se radovi pokloniti svima koji nas budu posjetili tijekom naših aktivnosti prikupljanja donacija na pulskoj tržnici.
Pozitivna atmosfera i dašak mladosti uvijek su bili poticaj da svaku drugu nedjelju provedemo o dječjim aktivnostima a sudeći po rezultatima prve radionice ove godine, čekaju nas jako zanimljive i radošću bogate radionice u bližoj budućnosti.
Ovom prilikom pohvaljujemo naše volontere Sanju i Sinišu koji su glavni organizatori radionice i koji su najzaslužniji za mnogo osmijeha na licima onih najmlađih.

Zahvaljujemo se svima koji su nam omogućili radni vikend a sve vas pozivamo da nas pratite i dalje i pridružite nam se prvom prilikom.

Vaši NSNO volonteri….

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES