Home   Akcije   Humanitarna akcija ”SLUŠAJ SVOJE SRCE”

Humanitarna akcija ”SLUŠAJ SVOJE SRCE”

IMG_3073

Humanitarna udruga NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH uspješno je sprovela veliku humanitarnu akciju pod nazivom ”SLUŠAJ SVOJE SRCE” koja je trajala od 31.05.2015. do 28.06.2015. godine.

Akcijom je obiđeno 15 hrvatskih županija, i to:
-Istarska županija
-Primorsko-Goranska županija
-Karlovačka županija
-Zagrebačka županija
-Krapinsko-Zagorska županija
-Međimurska županija
-Varaždinska županija
-Koprivničko-Križevačka županija
-Sisačko-Moslavačka županija
-Bjelovarsko-Bilogorska županija
-Virovitičko-Podravska županija
-Požeško-Slavonska županija
-Brodsko-Posavska županija
-Osječko-Baranjska županija
-Vukovarsko-Srijemska županija

Na putu koji je trajao 29 dana i kojim smo prošli čak 6.265 kilometara uspjeli smo obići i donirati 368 obitelji koje je činilo 1613 članova.
Usrećili smo i slatkišima obradovali 722 djece a podijeljeno je oko 4 tone namirnica kroz cijelu akciju.
Donirane obitelji posjetili smo u 197 hrvatskih sela kroz 348 sati provedenih na terenu.
Osim samih obitelji posjetili smo i donirali 3 azila za zaštitu životinja u Čakovcu, Varaždinu i Osijeku, Udrugu ”REA” iz Samobora, Udrugu ”ŠAPA U SRCU” iz Skradnika, Dom za djecu u Lovranu, Udrugu JAK KAO JAKOV iz Karlovca, Odjel pedijatrije u Čakovcu, Centar za rehabilitaciju ”STANČIĆ” iz Dugog Sela, Centar za žene ”ADELA” iz Siska, Udrugu osoba s inavaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Udrugu ”SVETA ANA” iz Lobora.
Zahvaljujemo se svim volonterima koji su nas dočekali u svim županijama te koji su s nama proveli mnoge sate na terenu a i zahvaljujući kojima je akcija uspješno i sprovedena jer upravo su svi oni bili zaslužni što smo došli na prag kuća svih 368 obitelji.
Također, zahvaljujemo se svim donatorima, fizičkim i pravnim osobama koji su nam omogućili da akciju sprovedemo. Prikupljeno je i potrošeno 47.704,68 kuna koji su evidentirani na 76 računa izdanih u danima trajanja akcije.
Više od svih donacija značila je fizička posjeta svakoj osobi koju smo obišli a koju je itetkako iznenadila činjenica da nas put dovodi čak iz Pule. Mnogi samci koje smo pronašli u zabačenim selima nikada u životu nisu doživjeli da ih netko posjeti s namjerom da im se nešto donira bez ikakve obveze ili mogućnosti ikakvog uzvrata.
Stoga upućujemo hvala i svim obiteljima koje su nas pustile u svoj dom i koje su vjerovale u potpune strance, i sami smo mnogo toga naučili na našem putu.
U zajedništvo smo vjerovali i prtije puta, zajedništvo je pobjedilo a Hrvatska je ponovno pokazala da ništa ne može stati na put dobro namjeri u velikom srcu.

Hvala svima što ste slušali svoje srce.

Pozdrav od NSNO volontera.

IMG_2790IMG_2562IMG_3042